Dela slaat nieuwe weg in

lieve_dela

Dela slaat nieuwe weg in

Wie de naam Dela hoort zal in veel gevallen als eerste denken aan de diensten die het bedrijf biedt op het gebied van uitvaart. De afgelopen tijd was daarbij vooral de reclamecampagne ‘Voor Elkaar’ daarbij in het nieuws. Enerzijds vanwege de vele positieve reacties van het televisiekijkende publiek en anderzijds vanwege de Grand Prix-prijzen die daarmee in de wacht werden gesleept. In de campagne werden echte personen gefilmd die op een bijzondere locatie hun dierbaren vertelden hoeveel zij voor hen betekenden. Na deze geslaagde reclamecampagne gooit DELA het nu echter over een andere boeg. In een nieuw reclamefilmpje wordt namelijk een spaarverzekering onder de aandacht gebracht.

Nieuw product, vertrouwde sfeer

Het filmpje laat een verfrissende combinatie zien van ‘echte’ beelden en getekende animaties. Hierin spreekt een opa zijn kleinzoon toe over de verrassingen die het leven allemaal nog voor hem in petto heeft. Hoewel het om een ander product gaat, vertoont de campagne wel degelijk overeenkomsten met de ‘Voor Elkaar’-campagne. Dat vindt ook Rik Ledder van Ogilvy, het reclamebureau dat verantwoordelijk is voor deze nieuwe commercial. Volgens hem wordt opnieuw de maatschappelijke functie van Dela benadrukt, maar slaat het bedrijf met een product als spaarverzekeringen wel duidelijk een nieuwe weg in.

Wezenlijke betekenis

Ledder geeft toe dat er in eerste instantie best wel de verleiding was om voort te borduren op de vorige, met prijzen bekroonde campagne. Maar omdat het dit keer om een echt ander product gaat is toch gekozen om dat niet te doen. In essentie is de sfeer van de vorige campagne nog wel aanwezig, maar heeft deze met animaties en tekst op rijm wel echt een ander en eigen gezicht. Veel mensen zullen echter wel het idee herkennen van mensen die iets wezenlijks voor elkaar betekenen. In de vorige campagnes werd dat letterlijk uitgesproken. Dit keer is dat met de opa die zijn kleinzoon indirect toespreekt wat minder prominent, maar toch wel degelijk aanwezig.

lieve_dela