Nugtella komt met echte wietpasta

nugtella-2

Nugtella komt met echte wietpasta

nutella-1nugtella-2Het Amerikaanse Organicares heeft een tijdje terug bedacht dat een hazelnootpasta met daarin medicinale wiet voor veel patiënten in de Verenigde Staten een ideaal product zou zijn. Organicares ontwikkelt alternatieve cannabisproducten voor patienten die recht hebben op medicinale wiet om deze een alternatief te bieden op het roken- en/of inhaleren van marijuana. Ze ontwikkelden een slimme social marketingcampagne en werd binnen enkele weken het bekendste cannabismerk ter wereld.

Nugtella

nugtella-trendsDat een slimme marketingcampagne soms vrij eenvoudig kan zijn, bewees Organicares met de campagne voor Nugtella. De naam doet veel mensen misschien al denken aan Nutella, maar wanneer je de afbeelding van de potten naast elkaar bekijkt dan weet je direct dat Nugtella een ordinaire kloon is, ware het niet dat er wiet in de hazelnootpasta is verwerkt.

De media dook uiteraard in grote getale op het nieuws en zowel in de binnenlandse media zoals de Spits en de Volkskrant als in de buitenlandse media zoals the Huffington Post werd er aandacht aan het nieuwe product geschonken. De missie lijkt dan ook nu al geslaagd voor Organicares, er is waarschijnlijk geen cannabisgebruikende Amerikaan meer op aarde die nog nooit van het product heeft gehoord.

Juridische stappen

Een klein probleem is wel dat Nutella zelf niet erg blij is met het nieuwe product. Het lijkt qua naam en uiterlijk teveel op Nutella en daarom zullen er juridische stappen worden ondernomen om verwarring bij de consument te voorkomen. Het zal Organicares waarschijnlijk echter weinig deren, zij hebben hun naamsbekendheid inmiddels al te pakken.

DIY?

Organicares richt zich exclusief op Californië en dus is deze pasta niet in Nederland verkrijgbaar. Geen nood! In Nederland is er een gedoogbeleid wat het mogelijk maakt om je eigen nugtella te maken. Wietzaadjes zijn verkrijgbaar bij SuzySeeds en de overige benodigdheden vind je in je lokale supermarkt. Bekijk het nu(g)tella recept op Culy en vervang de zonnebloem olie vervolgens met Hennepolie.