One Direction geeft het goede voorbeeld tegen pesten

office_1D

One Direction geeft het goede voorbeeld tegen pesten

Het is natuurlijk niet de eerste campagne tegen pesten, maar de samenwerking tussen Office Depot en One Direction zou wel eens serieuze resultaten kunnen boeken. Als leverancier van schoolartikelen staat Office Depot natuurlijk in direct contact met de doelgroep, waarbij ook de invloed van tienergroep One Direction niet bepaald minimaal is. De campagne startte aan het begin van het nieuwe schooljaar in september en er worden kosten noch moeite gespaard want er is een budget van maar liefst 1 miljoen dollar voor uitgetrokken.

Breed opgezette campagne

Het is de bedoeling dat scholieren op verschillende manieren geconfronteerd gaan worden met de negatieve gevolgen die pesten kunnen hebben. Zo zullen driehonderd scholen bezocht worden, waarbij de scholieren presentaties over pesten aangeboden krijgen en kunnen praten met een vertrouwenspersoon. Tijdens de presentatie zullen de leden van One Direction te zien zijn die zich niet alleen duidelijk uitspreken tegen pesten, maar ook hun eigen ervaringen delen. Volgens de leden van de band is het belangrijk dat kinderen zichzelf kunnen zijn zonder zich druk te maken over wat andere van hen vinden. Juist op die manier kunnen ze later het meeste bereiken. Naast voorlichtingsfilmpjes komen er ook speciale schoolartikelen van One Direction. Deze collector-items zijn op dit moment nog niet te verkrijgen via de Nederlandse webshop van Office Depot. Je zult hiervoor toch naar de Verenigde Staten moeten gaan.

Office Depot gaat nog verder

Niet alleen is Office Depot actief in de strijd tegen het pesten, maar het internationale concern kijkt nog verder. Zo is er in Amerika ook een campagne opgezet om scholieren te helpen om hun dromen te verwezenlijken. Het 16 weken durende programma heet Dream Up en is bedoeld om kinderen serieus te laten nadenken over hun toekomst. Aan het einde wordt er een opstelwedstrijd gehouden en mogen tien winnaars ook daadwerkelijk hun droomberoep gaan uitoefenen. Jaarlijks geeft Office Depot meer dan 10 miljoen dollar uit aan allerlei lokale projecten over de hele wereld.